Meer hulp voor gevluchte Rohingya-moslims

Meer hulp voor gevluchte Rohingya-moslims

Er komt meer hulp voor de moslims die moeten vluchten uit het Aziatische land Myanmar. Dat hebben wereldleiders vandaag beloofd.

Tienduizenden moslims zijn op de vlucht naar buurland Bangladesh omdat ze in hun land Myanmar niet meer veilig zijn,

Geweld

De meeste inwoners van Myanmar geloven in het Boeddhisme. Maar een kleine groep is moslim. Die moslims worden de Rohingya genoemd. Ze worden al jaren flink gediscrimineerd en er wordt zelfs geweld tegen hen gebruikt. Want volgens de rest van de bevolking in het land horen moslims er niet thuis.

Eten en drinken

De afgelopen weken zijn al meer dan 400.000 Rohingya gevlucht naar Bangladesh. Daar komen ze terecht in overvolle kampen.

Er is veel te weinig eten, drinken en medicijnen en hulpverleners maken zich grote zorgen. Meer dan de helft van de vluchtelingen zijn kinderen en vooral zij zjin erg kwetsbaar.

Extra geld

De leider van Myanmar beloofde eerder deze week dat er geen geweld meer tegen de Rohingya zal worden gebruikt, maar veel wereldleiders geloven daar niks van.

Daarom hebben ze vandaag beloofd extra geld te sturen om de gevluchte Rohingya te helpen. Met dat geld wordt bijvoorbeeld voedsel en medicijnen gekocht.