Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Regenboogband bij hockey en voetbal dit weekend

Dit weekend zijn er een hoop regenboogbanden te zien op voetbal- en hockeyvelden.

Alle aanvoerders van hockey- en voetbalclubs in de eredivisie en Jupiler League dragen zo'n band. Ze willen daarmee laten zien dat voetbal en hockey een sport is voor iedereen. Het moet volgens hen niet uitmaken wie je bent, waar je in gelooft en of je op meisjes of jongens valt.

Een speciale actiegroep heeft de banden bedacht. Bedenker Danny Hesp legt uit:

Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

Danny Hesp

Gisteren gingen de eerste spelers de velden op met de band:

PSV
@PSV
Staat je goed Jeslynn! 😀🌈 PSV Vrouwen - FC Twente Vrouwen is inmiddels begonnen.
5 jaar geleden
Keuken Kampioen Divisie
@1e_Divisie
Voetbal is van en voor iedereen! De regenboogband symboliseert dat vanavond bij alle aanvoerders in de Jupiler League! #diversiteit
5 jaar geleden
Excelsior Rotterdam
@excelsiorrdam
📸 Ryan Koolwijk draagt zondag een regenboogband. Daarmee steunt Excelsior de campagne om diversiteit in sport te promoten. #samensterk 🌈 ⚫️🔴
5 jaar geleden

Er is ook kritiek op de band. Sommige mensen zeggen dat een band niet helpt om de echte problemen op te lossen. Wat vind jij? Reageer op onze stelling.

251
Een regenboogband dragen is een goede manier om actie te voeren
Eens67.6%
Oneens32.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken