Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is onze nieuwe regering

Ze hebben er lang over vergaderd, maar we weten eindelijk welke mensen Nederland de komende jaren gaan besturen. Gisteren maakte de premier de regering Rutte III bekend.

Het is geen verrassing, maar Mark Rutte wordt dus voor de derde keer premier van Nederland. Zijn partij VVD zit in de regering samen met het CDA, D66 en de ChristenUnie.

Mark Rutte met Carola Schouten van de ChristenUnie. Zij is een van de drie reserve-premiers.
ANP

In totaal komen er 16 ministers. Deze mensen moeten beslissingen nemen over een hoop verschillende onderwerpen zoals geld, het leger of het milieu. Bijna iedereen heeft een eigen onderwerp. Ingrid van Engelshoven van D66 en Arie Slob van de ChristenUnie gaan bijvoorbeeld over het onderwijs.

Er is ook al kritiek op de nieuwe regering. Er zitten bijvoorbeeld meer mannen in dan vrouwen. En hoewel er in Nederland veel mensen met verschillende kleuren en culturen leven, is iedereen in de regering wit. Veel mensen vinden dat jammer.

Donderdag mag de regering echt aan het werk. Dan gaan alle ministers langs bij de koning en gaan ze met zijn allen op de foto.

Bekijk ook