Catalonië roept onafhankelijkheid uit

Catalonië roept onafhankelijkheid uit

We horen niet meer bij Spanje, maar zijn nu een apart land. Dat hebben de leiders van het Spaanse gebied Catalonië vandaag gezegd.

Verkiezingen

Eerder deze maand werden er in Catalonië verkiezingen gehouden. Mensen mochten kiezen of ze bij Spanje wilden blijven, of dat Catalonië een onafhankelijk land moest worden. De meeste stemmers kozen voor dat laatste, maar de Spaanse regering liet weten daar niet mee akkoord te gaan.

Geen oplossing

De leider van Catalonië zei dat hij eerst nog een keer met de Spaanse regering wilde praten. Hij hoopte toch nog een oplossing te vinden. Maar vandaag liet hij dus weten dat hij geen andere oplossing ziet dan van Catalonië een onafhankelijk land te maken.

Er zijn Catalanen die liever bij Spanje willen blijven, maar er zijn dus ook veel Catalanen die blij zijn met de beslissing van hun leider. Feestend gaan ze de straat op om het te vieren.

Woedend

De regering van Spanje is woedend. Volgens Spanje is het zelfs tegen de wet van de Catalanen nu doen en moet Catalonië een Spaanse provincie blijven. Het is dus nog afwachten of de Catalanen echt hun zin krijgen.