Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dylan Haegens en Marit willen kinderen met psychische problemen helpen

YouTuber Dylan Haegens is enorm populair. Hij heeft meer dan 1,2 miljoen abonnees. Maar nu wil Dylan iets anders dan alleen vrolijke video's maken: hij wil kinderen met psychische problemen helpen.

Stichting

Dylan heeft hiervoor met anderen een stichting opgericht. Durf Te Vragen, heet het. Door de stichting hoopt Dylan dat kijkers bedenken dat het niet erg is om over problemen te praten. In nieuwe video's vertelt hij over angsten en stoornissen die hij zelf heeft gehad.

Je moet je niet schamen voor problemen. Praat erover!"

YouTuber Dylan Haegens

Ongeveer 1 op de 20 kinderen heeft ernstige psychische problemen. Dat kunnen angsten zijn. Kinderen durven door die angst bijvoorbeeld niet meer op drukke plekken te komen.

Eet-problemen

Maar het kunnen ook eet-problemen zijn. Bijvoorbeeld anorexia.

Depressief

Ook depressies komen voor bij kinderen. Dat betekent dat kinderen zich langere tijd somber en droevig voelen.

Arts

Deskundigen vinden het goed dat Dylan en zijn vriendin Marit meer aandacht vragen voor de problemen van kinderen. Maar ze vinden het wél belangrijk dat kinderen ook hulp zoeken bij een arts.

dylanhaegens
Straks om 18:30 gaan we live voor de lancering van onze stichting Durf Te Vragen! En vanavond is de officiële opening! Super veel zin in 💪