Kindermishandeling: wat kun je doen?

Deze week is het De week tegen Kindermishandeling. De hele week wordt er op scholen en op andere plekken extra aandacht aan het onderwerp besteedt.

Bij kindermishandeling kun je denken aan kinderen die te weinig aandacht krijgen thuis. Of kinderen die worden uitgescholden of geslagen. Ook zijn er kinderen slachtoffers van seksueel misbruik. Dat heet zo, als je tegen je zin seksuele dingen moet doen.

In onze drie vragen hoor je meer over kindermishandeling.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wat kun je doen als jij of iemand je omgeving te maken krijgt met kindermishandeling?

Praat erover. Als je zelf mishandeld wordt of als je denkt dat een klasgenootje of buurtgenoot mishandeld wordt: vertel het dan aan een volwassene die je vertrouwt. Bijvoorbeeld met je ouders, je opa en oma, je juf of meester of iemand anders in je omgeving die je vertrouwt. Zij kunnen je helpen.

Bel of chat met de Kindertelefoon. Als je dat niet durft, of als een vervelende gebeurtenis juist is gekomen door iemand in jouw omgeving, kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon. Zij weten precies wat ze moeten doen in zo'n situatie en kunnen jou helpen.

Je kunt de Kindertelefoon bellen op 0800-0432. Je kunt chatten met de Kindertelefoon op deze website. Bellen én chatten kan anoniem.