Vrouwen van #MeToo zijn de Persoon van het Jaar

De vrouwen die de hashtag #MeToo hebben gebruikt zijn door het Amerikaanse tijdschrift Time gekozen tot Persoon van het Jaar. Dat is een prijs voor mensen die veel in het nieuws waren of iets bijzonders hebben gedaan.

Daarom staan de vrouwen op de voorpagina. De baas van het tijdschrift vindt het super goed dat de vrouwen opkomen voor zichzelf. Een van hen is zangeres Taylor Swift.

Taylor Swift won dit jaar een rechtszaak die ze was begonnen tegen een radio-dj. Hij zou haar stiekem in haar billen hebben geknepen tijdens een fotoshoot.

#MeToo

Mensen die online iets plaatsen met #MeToo vertellen over seksuele dingen die tegen hun zin in zijn gebeurd. De baas van het tijdschrift vindt het erg dapper dat de vrouwen dat hebben verteld. Hij noemt ze de Silence Breakers. Daarmee bedoelt hij dat ze de stilte over dit onderwerp hebben verbroken.

De vrouwen hebben erg veel moed. De hashtag is miljoenen keren gebruikt in 85 landen. De vrouwen hebben iets veranderd in de wereld."

Baas van het tijdschrift Time

Ieder jaar kiest het tijdschrift één of meerdere mensen als Persoon van het Jaar. Eerder zijn onder andere oud-president Barack Obama en president Donald Trump gekozen.

Bekijk ook