Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel discussie over de hoofdstad van Israël

Veel discussie over de stad Jeruzalem. De Amerikaanse president Trump vindt dat Jeruzalem de hoofdstad is van het land Israël. Daarom verhuist een belangrijk gebouw van de Amerikaanse regering naar de stad.

Ruzie

Al tientallen jaren wordt er door verschillende bevolkingsgroepen ruzie gemaakt om Jeruzalem. In het land wonen twee bevolkingsgroepen: Israëliërs en Palestijnen. De Israëliërs beschouwen Jeruzalem al heel lang als hun hoofdstad. Maar de Palestijnen, die een eigen land willen, willen Jeruzalem ook als hun hoofdstad.

Discussie

Trump is de eerste Amerikaanse president die nu hardop zegt dat niet de stad Tel Aviv maar Jeruzalem de hoofdstad is van Israël. Die uitspraak van hem zorgt voor veel discussie.

Volgens veel mensen is zo'n uitspraak en verhuizing niet verstandig. Hierdoor lijkt het net alsof Trump de partij van de Israëliërs kiest. Vrede lijkt hierdoor weer lastiger te worden.