Grote sneeuwstorm in Verenigde Staten

Grote sneeuwstorm in Verenigde Staten

In het oosten van de Verenigde Staten hebben ze last van een grote sneeuwstorm. Op sommige plaatsen ligt er wel meer dan 40 centimeter sneeuw! Het waait erg hard en zijn er overstromingen. Op veel plaatsen zijn de scholen gesloten en rijdt het openbaar vervoer niet meer.

Binnen blijven

Deskundigen raden bewoners aan om binnen te blijven. De sneeuw zal snel minder zal worden, maar daarvoor komen ijskoude temperaturen terug. Daardoor zullen de straten bevriezen. Er zijn nu al meerdere ongelukken gebeurd.

Ik raad iedereen aan om niet de weg op te gaan. De sneeuw zal snel minder worden, maar er komen ijskoude temperaturen aan."
Leider van een gebied in het oosten van de VS

Ook de dieren hebben er last van. Leguanen kunnen niet tegen de kou en vallen uit de bomen. Het is zo koud dat ze helemaal bevriezen. Dat is goed te zien op deze video. In het filmpje is het zonnig, maar is het nog steeds ijskoud:

Kay Pavkovich

@kay_pavkovich

@wsvn The iguana fared well but he has another cold night ahead! https://t.co/zR0PFI7Oku

Afbeelding bij tweet
Afspelen

4 januari 201823:53

Voorlopig blijft het ook nog wel even koud. Sommige weerdeskundigen zeggen dat zondag zelfs records worden gebroken: dan wordt het op meerdere plaatsen min 40!