Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mohammed werkt 6 dagen per week in een fabriek

Wereldwijd moeten meer dan 160 miljoen kinderen werken. Ze kunnen niet naar school, omdat ze geld moeten verdienen voor hun familie. Zoals Mohammed van 13 jaar in Bangladesh. Hij werkt in een kledingfabriek.

Veel werk, weinig geld

Mohammed werkt zes dagen per week, tien uur per dag. Daarmee verdient hij 40 euro per maand. Dat is heel weinig geld. Zo kan de kleding goedkoop worden verkocht in het buitenland. De t-shirts die Mohammed maakt worden over de hele wereld verkocht, ook in Nederland.

Eten

Mohammed werkt om eten te kunnen kopen, voor zichzelf en zijn familie. Het is geld is hard nodig om rond te kunnen komen. Zijn moeder vindt het vreselijk voor haar zoon:

Hij gaat niet naar school. Hij heeft geen toekomst. Ik word er verdrietig van, maar het kan niet anders.

De moeder van Mohammed

Winkels in Europa spreken wel steeds vaker af dat ze dit soort kinderarbeid willen stoppen. Door alleen kleren te verkopen die zijn gemaakt in fabrieken waar de mensen goed worden behandeld en waar geen kinderen werken.

Bekijk ook