De populairste kindernamen van het afgelopen jaar

De populairste kindernamen van het afgelopen jaar

Welke namen waren het afgelopen jaar het populairst? Dat wordt elk jaar onderzocht en deze keer staan Noah en Emma op één.

In totaal kregen 635 jongens die het afgelopen jaar geboren werden de naam Noah. Van alle meisjes die werden geboren, kregen er 755 de naam Emma.

SVB

@SVBonline

Noah en Emma waren de meest populaire kindernamen in 2017. Lees hier alles over de SVB kindernamenlijst: https://t.co/ycx1K4u0iR https://t.co/YbeIZldhJ0

Afbeelding bij tweet

11 januari 201823:20

Een jaar eerder waren Daan en Anna nog de populairste kindernamen.

Verschil

Toch zitten er volgens de onderzoekers wel grote verschillen tussen provincies. In Friesland zijn de namen Jesse en Lieke erg populair. Maar bijvoorbeeld in Zeeland werden veel kinderen Jan en Johanna genoemd.

Mohammed en Luke

Er zijn ook namen die veel vaker voorkomen dan Noah en Emma, maar niet op de lijst staan. Dat komt doordat ze op verschillende manieren geschreven kunnen worden.

Mohammed kan je bijvoorbeeld ook schrijven als Muhammed of Mohammad. En Luke kan je ook als Luc of Luuk schrijven. Daarom scoren die namen minder goed dan Noah en Emma.

Jouw naam

Ben jij benieuwd hoe populair jouw naam is? Kijk dan op deze site! Niet alle namen staan op de lijst, alleen namen die minstens 25 keer voorkwamen.

Wat vind je van jouw naam?

Deze stelling is gesloten