Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen willen best een stuk fietsen voor favoriete school

De komende tijd organiseren veel middelbare scholen weer open dagen. Kinderen van de basisschool kunnen dan gaan kijken welke school ze het leukst vinden.

Bij die keuze blijkt de afstand niet zo heel veel uit te maken. Uit onderzoek in opdracht van het Jeugdjournaal blijkt dat kinderen best een stuk willen fietsen voor hun favoriete school.

Meerdere scholen

Dit jaar gaan bijna 200.000 kinderen op zoek naar een middelbare school. Volgens het onderzoek hebben kinderen vaak al wel een favoriete school in gedachten. Maar toch gaan de meeste leerlingen bij meerdere scholen kijken voordat ze een keuze maken.

ANP

De meeste kinderen maken de keuze samen met hun ouders. Ze letten vooral op of het schoolgebouw gezellig is. En of er speciale lessen gegeven worden zoals cultuur en techniek.

Jongere kinderen

Volgens het onderzoek zijn het niet alleen achtstegroepers die naar de open dagen gaan. Jongere kinderen nemen soms ook alvast een kijkje op de middelbare scholen.

Tips

Check deze link voor meer tips en informatie over het kiezen van een middelbare school.

789
Hoe dichter een school bij huis is, hoe beter.
Eens58.3%
Oneens41.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken