Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oude tekening blijkt van kunstenaar Van Gogh

Er is een oude tekening ontdekt van Vincent van Gogh, een van de beroemdste schilders van Nederland. De tekening heet 'De heuvel van Montmartre met steengroeve' en is gemaakt in 1886.

Onderzoek

De tekening is jaren geleden naar het Van Gogh Museum gebracht. De eigenaar van de tekening wilde weten of deze door de schilder was gemaakt. Deskundigen van het museum hebben dat onderzocht en weten het nu zeker; de tekening is inderdaad van Van Gogh.

Van Gogh

De Zonnebloemen en De sterrennacht zijn een paar voorbeelden van bekende Van Gogh-schilderijen. De schilder leefde zo'n 150 jaar geleden. Hij staat vooral bekend om zijn typische schilderstijl:

Van Gogh-schilderijen zijn tegenwoordig veel geld waard. Soms duiken er nieuwe schilderijen of tekeningen op, maar meestal blijken het dan vervalsingen te zijn. Daarom is het bijzonder als er echt nieuw werk van hem wordt ontdekt.