Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze sporters komen dit weekend in actie op de Spelen

De Olympische Spelen zijn begonnen! Vanaf zaterdag gaan sporters 17 dagen lang strijden om de medailles. In dit overzicht zie je welke Nederlanders dit weekend in actie komen.

Zaterdag 10 februari

Als eerste is snowboarder Niek van der Velden aan de beurt. Hij doet vannacht om 2:00 uur mee aan een kwalificatiewedstrijd. Als hij goed genoeg presteert mag hij meedoen aan de finale.

Update: Niek is gevallen en doet niet meer mee.

Zaterdag vanaf 11:00 uur is shorttrack te zien. Bij de mannen doen Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat mee aan de 1.500 meter. Daarna gaan ook de shorttrackvrouwen racen. Daarbij staan Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven op het ijs.

Schaatssters

Om 12:00 uur is schaatsster Ireen Wüst te zien. Zij schaatst dan de 3.000 meter. Ook de Nederlandse schaatssters Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte doen aan die afstand mee.

Schaatsster Ireen Wüst oefent op het ijs in Zuid-Korea
ANP

Zondag 11 februari

Snowboardster Cheryl Maas is zondag te zien op het onderdeel slopestyle. Haar kwalificatiewedstrijd begint vanaf 5:30 uur.

Zondag om 8:00 uur 's ochtends schaatst Sven Kramer de 5.000 meter. Ook Bob de Vries en Jan Blokhuijsen doen aan die wedstrijd mee.

De wedstrijden zijn te bekijken op NPO 1 of via NOS.nl.