Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lego-meidenteam gaat naar WK Lego League in Amerika

Ze zijn met zijn zessen, dol op programmeren en gek op Lego: Anne-Maaike, Bree, Hiske, Sara, Susanne en Yara. En samen hebben ze één droom: naar het WK Lego League in de Amerikaanse stad Detroit.

In februari deden ze met hun team de Pretty Smart Power Girls mee aan de finale van Nederland, België en Luxemburg. Die wonnen ze, en daarom mogen ze nu meedoen aan het wereldkampioenschap.

De projecten

In de finale hebben ze twee projecten laten zien. Eén is hun eigen gebouwde robot, helemaal gemaakt van Lego. Ook moesten ze een oplossing bedenken voor een probleem in Nederland. Ze hebben toen een systeem ontworpen waarbij water uit de douche nog een keer gebruikt kan worden om de wc door te spoelen.

Geld

En nu is het dus bijna tijd om naar Detroit te gaan. Maar voor het zover is, hebben ze een hoop geld nodig, wel 30.000 euro. Daarom zoeken ze naar bedrijven of andere sponsoren om hen te helpen.

Oefenen

En tussendoor moeten ze natuurlijk ook blijven oefenen. Iedere vrijdagmiddag en zondagochtend werken ze aan hun robot.

prettysmartfll
Vandaag hebben we lekker aan de robot gewerkt.. Nieuwe misies en oude missies verbeteren. Er kwam een robotexpert om ons te helpen en tips te geven. Today we had a great day working on our robot. New mission solved and old ones improved. A robotexpert came by to give some advice. #fll #lego #ev3 #pretty #smart #power #girls #benelux #robot #programming