Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De moeder van Yaralissa (11) heeft psychische problemen

Er moet meer aandacht komen voor kinderen van wie de ouders psychische problemen hebben. Dat zeggen hulpverleners. Meer dan 400.000 kinderen in Nederland hebben ermee te maken. Ze hebben bijvoorbeeld een moeder die depressief is of een vader die heel erg in de war is.

De moeder van Yaralissa van 11 heeft een psychische ziekte. Ze kan daardoor niet altijd goed voor Yaralissa zorgen. In het filmpje hierboven vertelt ze er meer over.

Soms zei mijn moeder: Je maakt me ziek. Je geeft me stress. En soms dacht ik dat dat wel waar zou zijn.

Yaralissa

In zo'n situatie is er vaak alleen aandacht voor de ouders, terwijl het voor kinderen ook heel heftig kan zijn. Ze maken vervelende dingen mee en maken zich veel zorgen. Ze kunnen verdrietig worden en concentratieproblemen krijgen.

Praatgroep

Om beter met haar situatie om te gaan ging Yaralissa iedere week naar een praatgroep. Daar ontmoette ze kinderen die thuis hetzelfde meemaken. Yaralissa woont nu in een pleeggezin en krijgt veel hulp. Daardoor gaat het nu weer goed en ze hoopt dat haar moeder ook snel weer beter is.