Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoek naar mysterieuze moordaanslag op spion

In de Engelse stad Salisbury is het meestal rustig en er gebeuren geen spannende dingen. Maar de laatste dagen is het stadje groot in het nieuws. Er is een oud-spion vergiftigd.

De spion waar het omgaat is Sergej Skripal. Hij is in Rusland geboren en werkte voor dat land als spion. Door zijn werk wist hij precies waar in Europa nog meer Russische spionnen zaten. Die informatie verkocht hij stiekem voor veel geld aan het buitenland. Daardoor werden andere spionnen betrapt.

Ook Skripal zelf werd betrapt. Rusland ontdekte waar hij mee bezig was en stopte hem in de gevangenis. Na een spionnenruil werd hij vrijgelaten en verhuisde naar Groot-Brittannië, waar hij nog steeds woont. Nu is hij daar dus vergiftigd. Waarom en door wie? Dat is de grote vraag.

De spion en zijn dochter werden bewusteloos in een park gevonden. Ze blijken een zenuwgas te hebben ingeademd. Dat is zeer giftig en dodelijk. Ze liggen op een beschermde afdeling in het ziekenhuis.

Honderden militairen en agenten onderzoeken wat er precies is gebeurd.