Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen kopen vaker spullen door YouTubers

Spulletjes voor in huis, een nieuwe tas of speelgoed: in video's laten YouTubers zien wat ze hebben gekocht of gekregen. Maar hoe vaak willen kinderen die spullen ook kopen? Dat is voor het eerst onderzocht.

En volgens onderzoekers gebeurt dat best vaak: de helft van de kinderen in groep 5 tot en met 8 laat zich beïnvloeden door reclamepraatjes.

Reclame

Bekende YouTubers maken reclame voor allerlei dingen. En daar krijgen ze geld voor. 1 op de 6 kinderen zegt dat ze spullen van YouTubers ook graag willen hebben. Toch hebben vrienden en gewone reclame nog de meeste invloed op wat jij koopt, staat in het onderzoek.

Wij zijn benieuwd: heb jij weleens iets gekocht dat je voor het eerst zag bij een YouTuber? Reageer hieronder en vertel ook wat je precies gekocht hebt.

747
Heb jij weleens iets gekocht dat je voor het eerst zag bij een YouTuber?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Het onderzoek over geld en reclame heeft te maken met de Week van het Geld. Die begint vandaag. In het artikel hieronder lees je er meer over.

Bekijk ook