Boek vol met foto's van bijzondere wedstrijden

Boek vol met foto's van bijzondere wedstrijden

Een kampioenschap frikandellen eten, stokpaardrennen of bijvoorbeeld een potje bubbel voetbal. Al die wedstrijden zijn vanaf nu te zien in een speciaal boek.

Fotograaf Gerrit

Het idee is bedacht door fotograaf Gerrit de Heus. Hij zag op televisie het kampioenschap frikandellen eten. Dat vond hij zo bijzonder, dat hij een jaar lang alleen maar naar Nederlandse kampioenschappen is gegaan om foto's te maken.

Windhondenrennen

Daarbij ontdekte hij dat er veel wedstrijden zijn waar hij nog nooit van had gehoord. Bijvoorbeeld de wedstrijd windhondenrennen. Daarbij moeten honden zo snel mogelijk achter een neppe haas aan rennen.

NK Windhondenrennen
Zoeken in de struiken tijdens het NK Disc Golf (frisbee)

Of het kampioenschap zwerkbal. Dat ken je misschien wel uit Harry Potter-boeken. Volgens fotograaf Gerrit wordt de sport steeds serieuzer.

Het NK Zwerkbal

De fotograaf ging ook naar het kampioenschap goudpannen. Daarbij staan mensen allemaal op een rijtje met een emmer zand. Bij die wedstrijd moeten zo snel mogelijk kleine stukjes goud uit de emmer worden gevist.

De bakken staan klaar voor het NK Goudpannen

Volgens fotograaf Gerrit heeft hij niet alleen maar foto's van gekke dingen gemaakt. "Op de meeste wedstrijden zijn mensen heel serieus met hun sport bezig. Dat wilde ik laten zien."