'Plaats eens een échte selfie op social media'

'Plaats eens een échte selfie op social media'

Niet goed slapen, bang zijn en veel piekeren. Veel jongeren hebben last van zulke klachten en vaak begint dat al op jonge leeftijd. 3FM, FunX en NPO3 vinden dat een groot probleem. Daarom hebben ze samen de actie #trueselfie bedacht.

Door de actie hopen ze dat jongeren eerlijk over hun problemen gaan praten.

Social media

Vooral op social media zijn mensen niet altijd eerlijk. Ze plaatsen bijvoorbeeld alleen maar foto's van hun vakantie of leuke dingen die ze hebben gedaan in het weekend. Door al die leuke foto's durven mensen het niet eerlijk te zeggen als het even niet zo goed gaat.

#trueselfie

Juist daarom is de actie #trueselfie begonnen. Oftewel 'je echte selfie'. Het is de bedoeling dat je op social media ook een foto plaatst als het even wat minder goed gaat. De jongerenzenders hopen dat het zo makkelijker wordt om met anderen over je problemen te praten en een oplossing te zoeken.

Plaats jij weleens selfies als je je niet goed voelt?

Deze stelling is gesloten

Zit jij niet lekker in je vel of heb je last van een depressie? Praat erover met je ouders of een andere volwassene die je vertrouwt. Op de website van MIND Korrelatie kun je meer informatie vinden over hulp bij psychische problemen.