Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel kinderen hebben last van stress

Heel veel piekeren, je overal zorgen om maken, en niet kunnen relaxen. Steeds vaker hebben kinderen last van stress. Bij sommige van hen is het zelfs zo erg dat ze er overspannen van raken. Ze worden er ziek van en kunnen niet meer de dingen doen die ze gewend zijn.

Schooladvies

Kinderen van nu moeten veel meer presteren dan vroeger, zeggen deskundigen. Op school, maar ook thuis en op de sportclub. Sommige kinderen willen bijvoorbeeld zo graag een goed schooladvies dat zij hiervan overspannen raken.

Ook Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer maakt zich zorgen. ''Ik zie dat er steeds meer van kinderen wordt verwacht. Ze moeten hoge cijfers halen op school, goed zijn in sport en social media gaat ook de hele dag door'', zegt ze.

Mis

Fleur weet hoe het is om overspannen te zijn. Toen zij in groep 7 zat, ging het mis. Hieronder legt ze uit hoe dat kwam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wil jij iets kwijt over dit onderwerp? Heb jij ook weleens last van stress? Laat hieronder je reactie achter.

913
Heb jij weleens last van stress?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Als je lange tijd last hebt van stress, kun je problemen krijgen. Het is volgens deskundigen belangrijk dat je erover praat. Bijvoorbeeld met je ouders, een docent of iemand anders die je vertrouwt.