Amerika, Engeland en Frankrijk gooien bommen op Syrië

Amerika, Engeland en Frankrijk gooien bommen op Syrië

De Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben bommen gegooid op delen van Syrië. De Amerikaanse president Trump vertelde dat vannacht.

Gifgasaanval

Vorige week was er een gifgasaanval in Syrië. Tientallen volwassenen en kinderen kwamen om toen er bommen met giftig gas op woonwijken terechtkwamen. Volgens veel wereldleiders had de Syrische president Assad dat gedaan. Assad ontkent dat.

Verboden wapen

Gifgas is een verboden wapen. Landen overal ter wereld hebben afgesproken dat ze dat niet gebruiken. Ook Syrië had dat beloofd. Maar het land deed dat dus toch, zeggen de wereldleiders.

En daar zijn ze erg boos over. Ze willen Syrië straffen. Daarom hebben ze bommen gegooid op plekken die voor het Syrische leger belangrijk zijn. In de video hieronder hoor je er meer over.

De uitleg over Syrië en de gifgasaanval

Niels van Willigenburg weet veel over internationale politiek en legt uit waarom de aanval is gedaan.

Niels van Willigenburg over Syrië

Het Syrische leger is niet onder de indruk van de straf. "Het Syrische leger zal Syrië blijven verdedigen" zegt de legerleider.

Volgens Trump blijft het bij deze ene aanval. De Amerikaanse president zegt dat het doel is om Assad te laten schrikken en te laten zien dat gifgas gebruiken echt niet kan.

De oorlog in Syrië begon zeven jaar geleden, in de artikelen hieronder lees je er meer over.