Deze meiden willen ook een jeugdcompetitie bij profclubs

Voor veel kinderen is het een droom: voetballen bij een profclub. Voetbalclubs als Ajax, PSV en Feyenoord hebben jeugdelftallen en een speciale jeugdcompetitie waar jonge talenten tegen elkaar voetballen.

Alleen voor jongens

Maar, dat kan alleen als je jongen bent. De jeugdteams en de jeugdcompetitie voor profclubs bestaat namelijk alleen voor jongens. En dat is balen voor meiden die ook op hoog niveau willen voetballen.

Roos

Roos uit het filmpje hieronder kan daarover meepraten. Het liefst zou ze geselecteerd worden voor een profclub, om daar te spelen met meisjes die net zo goed zijn als zij. Maar dat kan dus niet. Om toch op hoog niveau te spelen, voetbalt ze nu in een team met verder alleen maar jongens.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voor meisjes onder de 15 jaar is er dus geen competitie tussen profclubs. Sommige clubs hebben wel een trainingsgroep voor meisjes, zoals PEC Zwolle. Drie dagen per week trainen de meiden samen, maar ook daar vinden ze het tijd worden voor een eigen competitie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De voetbalbond KNVB vindt het belangrijk dat clubs meer doen om het meisjesvoetbal beter te maken. Maar een meisjescompetitie tussen topclubs zit er voorlopig niet in.