Koninklijk lintje voor Rotjoch en Michael van Gerwen

Koninklijk lintje voor Rotjoch en Michael van Gerwen

Burgemeesters hadden het er vandaag maar druk mee: de lintjesregen! Bijna 3000 mensen kregen een koninklijke onderscheiding. Die worden op de dag voor Koningsdag uitgedeeld aan mensen die iets speciaals hebben gedaan.

Ridder Rotjoch

Ieder jaar krijgen ook een paar bekende mensen een lintje. Zo kreeg presentator Angelo Diop er vandaag een. Hij is onder zijn artiestennaam Rotjoch vooral bekend van zijn YouTube-kanaal 101 Barz, waar hij veel rappers bekend mee maakte. Onder andere Lil Kleine, Josylvio, Boef, Sevn Alias en Latifah kwamen bij hem in de studio. Vaak nog voor hun grote doorbraak.

Rotjoch mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Hij begeleidt jong hiphoptalent en steunt jongeren die het moeilijk hebben.

Michael van Gerwen kon zijn lintje niet ophalen omdat hij in het buitenland is.

Ook darter Michael van Gerwen heeft een lintje gekregen. De wereldkampioen darten is de laatste seizoenen de beste darter van de wereld. Radio-dj Edwin Evers en presentatrice Caroline Tensen kregen een lintje omdat ze veel doen voor goede doelen.