Winkels verdienen extra geld door bruiloft van prins Harry

Winkels verdienen extra geld door bruiloft van prins Harry

Volgend weekend is het zover: prins Harry uit Groot-Brittannië trouwt dan met zijn verloofde Meghan Markle. Veel Britten kunnen niet wachten. Winkels verdienen daardoor veel extra geld, omdat mensen in Engeland dol zijn op spullen van Harry en Meghan.

Mokken en koektrommels

Voor de bruiloft worden speciale mokken en koektrommels gemaakt. En die zijn niet goedkoop: sommige kosten wel 50 euro. Spullen van de koninklijke familie worden altijd al veel verkocht, maar nu helemaal. Deskundigen denken dat het in totaal wel meer dan een miljard euro oplevert.

Lego

Niet alleen in de winkels zijn Harry en Meghan te zien. In het pretpark Legoland in Engeland is de hele bruiloft nagebouwd:

Onder meer koningin Elizabeth (met hoedje) is nagebouwd met legosteentjes
Bouwen aan het huwelijk
Het huwelijk in legosteentjes
Met meer dan 39.000 legosteentjes is een miniatuur-versie van de royal wedding van prins Harry en Meghan Markle gebouwd. Compleet met Windsor Castle, paarden, koetsen en natuurlijk het bruidspaar
Elf legobouwers hielpen mee
Het huwelijk in legosteentjes

Voor de lego-bruiloft werden bijna 40.000 blokjes gebruikt. 11 bouwers deden er meer dan 590 uur over om de paarden, koets en het kasteel na te maken.