Het beste uit de 'Check dit dan'

Wat zijn de opvallendste nieuwtjes uit onze rubriek Check dit dan? Iedere zondag zetten we de hoogtepunten voor je op een rij. Met deze week:

1. Waylon in gebarentaal

Het Songfestival was dit jaar ook voor doven en slechthorenden. De liedjes werden door gebarentolken vertaald en dat ziet er behoorlijk energiek uit. Dit is bijvoorbeeld het nummer van Waylon in gebarentaal:

Waylon - Outlaw in 'Em | Nederland 🇳🇱 | Gebarentaal | ESC18

2. Zusjes geven Nederlandse les

De Nederlandse zusjes Norah, Yarah en Rosa hebben ook veel energie. Ze gingen viral met een dansje bij een populaire Amerikaanse talkshow. De zusjes mochten hun moves laten zien en leerden de presentator een woordje Nederlands.

Ellen Welcomes Amazing Dutch Dancer Siblings

3. Gekke jurken

Tijdens het Met Gala in Amerika dragen Amerikaanse sterren de opvallendste kleding. Zo ging Rihanna verkleed als de paus, Katy Perry liep in een engelen-kostuum en Nicki Minaj verscheen in een heel grote jurk.

Katy Perry als engel.
Rihanna als de paus.
Nicki Minaj.
Ariana Grande.

4. Zoete friet

Een patatje met mayo, joppie of pinda ken je waarschijnlijk wel, maar twee frietketens in Amsterdam en Rotterdam hebben een nieuw soort saus bedacht: red velvet. Met rode en witte chocolade, en om het helemaal af te maken een schepje knettersuiker erover.

5. Boef wil naar het Songfestival

Rapper Boef wil volgend jaar meedoen aan het Songfestival! Hij zegt dat Nederland sowieso gaat winnen als hij meedoet:

Rapper Boef wil naar Songfestival