Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen maken zich zorgen over Lelystad Airport

Komende week wordt er in de Tweede Kamer een grote vergadering gehouden over Lelystad Airport. De regering wil dat het vliegveld groter wordt, maar mensen die in de buurt wonen zien dat niet zitten.

Vliegroutes

Zoals Lisa en haar familie. Zij wonen op een rustige plek met weinig lawaai van vliegtuigen. Ze zijn bang dat dit verandert als er meer vliegtuigen gaan vliegen. Daarom voeren ze actie.

Wat is er aan de hand?

Over de hele wereld gaan steeds meer mensen op reis met het vliegtuig. Daardoor wordt het de komende jaren drukker in de lucht. Maar Schiphol mag voorlopig niet verder uitbreiden.

Daarom is het plan om een vliegveldje bij Lelystad groter te maken. Vanaf 2020 moeten er vliegtuigen opstijgen die mensen naar hun vakantiebestemming brengen.

De komende tijd zal er nog veel gepraat worden over Lelystad Airport. Het kan zijn dat de plannen dan nog iets worden aangepast of uitgesteld. Maar dát het vliegveld wordt uitgebreid, is zeker.