Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tigo's hond Max doneert bloed voor andere honden

Het is nog niet heel bekend in Nederland: een bloedbank voor honden en katten. Huisdieren kunnen daar bloed doneren om zieke of gewonde dieren te helpen.

Max geeft bloed

Tigo van 11 gaat vier keer per jaar naar de bloedbank met zijn hond Max. Max is een gezonde en rustige hond. Dat zijn twee belangrijke voorwaarden om bloed te mogen geven. Ook moet de hond tussen de 1 en 8 acht jaar oud zijn en minstens 25 kilo wegen. In het filmpje hierboven zie je hoe zo'n bloeddonatie gaat.

Dieren kunnen alleen bloed krijgen van een dier met dezelfde bloedgroep. Bij honden zijn er twee bloedgroepen, bij katten drie. Daarbij maakt het niet uit welk ras het is, zolang de bloedgroep dus maar hetzelfde is.

Er is één probleem met doneren: er zijn te weinig honden en katten die dat doen. Dat moet anders, zeggen dierenartsen. Ze hopen dat meer mensen hun huisdier inschrijven als bloeddonor.

Wat vind jij: moeten alle honden en katten bloed doneren zodat meer dieren geholpen kunnen worden? Reageer op onze stelling!

521
Alle honden en katten moeten bloed doneren.
Eens16.9%
Oneens83.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken