Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Premier Rutte brengt vier leguanen naar de dierentuin

Premier Mark Rutte was deze week op het eiland Sint-Maarten. Vandaag vloog hij terug en nam hij een bijzondere lading mee: vier Antilliaanse leguanen!

Bedreigde dieren

Antilliaanse Leguanen zijn een soort hagedissen en zijn een bedreigde diersoort. Op de Antilliaanse eilanden hebben ze veel vijanden. Ze worden bedreigd door andere hagedissen en soms ook opgegeten door mensen.

De leguanen worden nu naar Diergaarde Blijdorp gebracht, zodat ze in een veilige omgeving kunnen leven en jongen kunnen krijgen. Verzorgers hopen dat ze de soort op deze manier kunnen redden.

Regeringsvliegtuig

De dierentuin wilde de hagedissen al eerder, maar het lukte niet om ze te vervoeren. Geen enkele vliegtuigmaatschappij wilde de leguanen meenemen. Gelukkig vond Mark Rutte het geen probleem en dus vliegen ze mee met het regeringsvliegtuig.

Jonkies

De verzorgers hopen dat de leguanen veel eieren leggen en dat er veel jonkies komen. Die willen ze dan uiteindelijk weer uitzetten in de natuur.