Dit is de sterspeler van Oranje onder de 17

Zondagavond speelt Oranje de finale van het EK onder de 17. Middenvelder Daishawn Redan is een van de grote talenten van het team. We stellen hem aan je voor.

Daishawn Redan wilde altijd al voetballer worden. Op zijn zevende mocht hij voor het eerst snuffelstage lopen bij Ajax. Daar maakte Daishawn ook een schattig filmpje. Hij vroeg aan Ajacied Urby Emanuelson hoe hij ooit topvoetballer kan worden:

Daishawn Redan

Bij de jeugd van Ajax groeide Daishawn uit tot een echte doelpuntenmachine. Manchester United, Manchester City en RB Leipzig wilden hem hebben, maar hij wilde zelf het liefst naar Chelsea. Dat besloot hij toen hij met zijn moeder naar een training ging.

Die spelers gingen als beesten tekeer op de training. Hier wil ik spelen, zei ik tegen mijn moeder. Ik wil ook een beest worden.
Daishawn Redan

Afgelopen zomer ging Daishawn van de jeugdopleiding van Ajax naar die van Chelsea. Hij speelt nu bij Chelsea onder de 23 en scoorde al 7 keer. Ook bij het EK met Oranje gaat het lekker. Hij is de aanvoerder en sterspeler van het team.