Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wereldberoemde reisgids: ‘Friesland moet je gezien hebben’

Friesland staat derde in de top 10 van plekken in Europa die je gezien moet hebben. Dat heeft de Lonely Planet bekend gemaakt. Dat is een reisgids die wordt gebruikt door miljoenen mensen ter wereld.

Niet bekend

De top 10 is gemaakt door reisjournalisten die heel Europa afspeuren naar mooie plekken die nog niet zo bekend zijn bij toeristen. Maar die dus wel de moeite waard zijn om een keer te bezoeken.

In de reisgids wordt Friesland een verborgen parel genoemd. Dat komt vooral door het landschap van de provincie. Ook vinden ze de Friese Waddeneilanden heel bijzonder.

Meer toeristen

Volgens de reisjournalisten wordt Friesland nu nog vaak overgeslagen door toeristen die naar Nederland komen. Maar door de derde plek op de lijst van de beroemde reisgids, worden er meer toeristen verwacht.

Malou ging op pad met kinderen uit Friesland. Zij lieten haar de leukste Friese dingen zien, zoals wadlopen en bootje varen.

Eén van de populairste dingen om te doen in Friesland is bootje varen
NOS
844
Friesland is de mooiste provincie van Nederland.
Eens22.7%
Oneens77.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken