Ziekte ebola verspreidt zich minder snel dan verwacht

Ziekte ebola verspreidt zich minder snel dan verwacht

Het gaat iets beter in het Afrikaanse land Congo. Daar heerst al een tijdje de besmettelijk ziekte ebola, maar het aantal mensen dat Ebola krijgt, stijgt niet heel hard. En dat is goed nieuws.

Besmettelijk

Ebola is heel erg besmettelijk. De ziekte verspreidt zich via braaksel, urine, ontlasting, bloed of zweet van zieken. Dokters en verplegers moeten zich daarom helemaal bedekken als ze een patiënt behandelen om niet zelf ziek te worden.

Deskundigen maakten zich daarom grote zorgen. Ze waren bang dat de ziekte zich razendsnel zou verspreiden. 25 mensen zijn in Congo al aan de ziekte overleden. Maar nu blijken dus minder mensen besmet dan verwacht.

Er is nog geen goed medicijn om ebola te genezen, maar er zijn wel prikken die ervoor zorgen dat mensen minder snel besmet raken.

Ook krijgen mensen voorlichting over hoe ze een besmetting kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door vaak je handen te wassen. De mensen die wel ziek worden, worden apart gehouden. Zodat ze geen andere mensen kunnen besmetten.

Dat lijkt dus allemaal te werken. Want ebola is nog steeds een probleem in Congo, maar de ziekte verspreidt zich minder snel dan verwacht.