Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze vader gaat een half jaar lang de oceaan overzwemmen

Jarenlang werkte hij ervoor en nu is het zover: Ben uit Frankrijk is begonnen aan een zwemtocht over de Stille Oceaan. In 6 maanden wil hij van Japan naar San Francisco in Amerika zwemmen. Dat is nog nooit iemand gelukt.

Ben Lecomte
@BenLecomteSwim
More than six years of preparations have lead to this moment. Finally really to start my swim across the Pacific Ocean. #theswim #benlecomtetheswim watch the live stream of my departure on @Seeker Facebook. @Discovery
2 jaar geleden

Ben heeft twee kinderen en die zwommen een klein stukje met hem mee. De vader gaat een half jaar lang 8 uur per dag zwemmen. 's Nachts slaapt hij op een boot. Met de tocht van 9000 kilometer wil hij aandacht vragen voor klimaatverandering.

Haaien en kwallen

Het wordt een zware klus: onderweg kan hij haaien, stormen en kwallen tegenkomen. Ook kan het water extreem koud worden. Daarom heeft hij zich goed voorbereid. Meer dan zes jaar lang heeft hij iedere dag in de buitenlucht gezwommen.

Je moet ervoor zorgen dat je altijd aan iets positiefs blijft denken. Ik heb een schema waarop staat waar ik aan moet denken.

Ben Lecomte

20 jaar geleden zwom Ben al de Atlantische Oceaan over. Hij kwam toen na 73 dagen aan in Frankrijk en zei dat hij nooit meer zo'n lange tocht wilde doen. Maar Ben heeft zich toch bedacht.