Dit zijn de meest bedreigde diersoorten

Het gaat niet goed met een heleboel diersoorten. Van sommige soorten zijn zelfs minder dan 50 volwassen dieren. Ze worden met uitsterven bedreigd en bestaan over een paar jaar waarschijnlijk niet meer.

De vijf diersoorten hieronder hebben het het moeilijkst:

De Zuid-Chinese Tijger

Zuid-Chinese tijger

Van de zeldzaamste tijger ter wereld weet niemand of het nog in het wild voorkomt. Het dier komt uit het zuiden van China. Dat leefgebied is door mensen erg beschadigd.

In Chinese dierentuinen leven nog ongeveer 50 van deze tijgers.

De Hainan-gibbon

Hainan-gibbon

Deze gibbon is een mensaap en leeft op een Chinees eiland. Het is de meest bedreigde apensoort. Ze houden van het bos en eten fruit en bladeren. Afgelopen jaren is er veel op de dieren gejaagd en is hun leefgebied kleiner geworden.

Onderzoekers schatten dat er nog 20 van deze apen over zijn.

De Javaanse Neushoorn

Javaanse Neushoorn

Deze neushoorn kwam voor in grote delen van Azië. Tegenwoordig leeft het alleen nog op Java, een eiland van Indonesië. De hoorn van het dier is veel geld waard in China. Daarom zitten jagers achter de neushoorn aan.

Van de Javaanse Neushoorn zijn er nog ongeveer 60 in leven.

De Noordelijke Wezelmaki

Noordelijke Wezelmaki

Op Madagascar, een eiland bij Afrika, leven Noordelijke Wezelmaki's. Maar niet veel meer, omdat veel van de bossen waarin ze leven zijn gekapt. Ze slapen overdag en eten 's nachts bladeren en bloemen.

Deskundigen denken dat er nog ongeveer 50 van deze aapjes zijn.

De Californische bruinvis

Californische bruinvis

Deze vis zwemt in de buurt van Mexico. Ze worden ongeveer 1,5 meter lang. Veel van deze vissen stikken in netten van vissers. En dat terwijl het vissen naar het dier in de meeste gebieden verboden is.

Experts zeggen dat er nog een stuk over 30 Californische bruinvissen bestaan.