Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Weggestuurde boot met vluchtelingen mag toch aanleggen

Na veel discussie is een boot met 629 vluchtelingen onderweg naar Spanje. Eigenlijk was de boot onderweg naar Italië, maar van de Italiaanse regering mag de boot daar niet aanleggen.

Op het schip zitten 123 kinderen en ook 7 zwangere vrouwen. Hulporganisaties waarschuwden dat het eten en drinken op de boot op raakte.

De mensen zijn in nood, hebben geen voorzieningen en moeten snel hulp krijgen.

Hulporganisatie voor vluchtelingen

De vluchtelingen zijn gered op de Middellandse Zee. Ze probeerden via zee naar Europa te komen omdat ze hopen op een beter leven.

Nieuwe regering

Omdat de reddingsboot het dichtst in de buurt van Italië was, zou de boot daar aan moeten leggen. Maar de regering van Italië wil dat niet. Sinds deze maand zijn er in Italië nieuwe politici aan de macht die de komst van vluchtelingen willen stoppen.

Spanje

Ook in andere landen waren de vluchtelingen niet welkom. Veel mensen hadden daar kritiek op. Uiteindelijk besloot Spanje de vluchtelingen wel toe te laten. Waarschijnlijk komt de boot daar over drie dagen aan.