Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Historische ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un hebben elkaar ontmoet.

Het is een bijzondere gebeurtenis, want de landen zijn al tientallen jaren vijanden. Nooit eerder hebben leiders van de twee landen elkaar de hand geschud.

De handdruk van Jong-un en Trump.
AFP

Na de eerste handdruk gingen de leiders in een aparte ruimte met elkaar praten. Daar hebben ze een document ondertekend met afspraken. Wat er precies in staat is nog niet bekend.

De Amerikaanse president was vooraf erg enthousiast.

We zullen geweldige gesprekken hebben en een fantastische band krijgen.

Donald Trump

De afspraken tussen de landen gaan vooral over wapens en handel. Amerika wil dat Noord-Korea geen gevaarlijke raketten meer heeft. In ruil daarvoor zullen de landen meer handel krijgen. Dat is goed voor de economie.

Noord-Korea-deskundige Sico van der Meer kwam naar de Jeugdjournaal-studio om te vertellen waarom deze ontmoeting zo bijzonder is:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Met de gesprekken proberen Amerika en Noord-Korea de ruzie tussen de twee landen dus op te lossen. Wat vind jij daarvan? Reageer op onze stelling!

373
Het is belangrijk om ruzies bij te leggen.
Eens90.7%
Oneens9.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook