Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Te weinig speeltuinen voor kinderen met handicap'

Klimrekken, schommels of een kabelbaan. Voor de meeste kinderen is een speeltuin een leuke plek om je te vermaken. Maar voor gehandicapte kinderen zijn speeltuinen vaak lastige plekken om te komen en te spelen.

De organisatie Speeltuinbende wil dat veranderen; volgens die groep zijn er nu nog te weinig speelplekken voor gehandicapte kinderen.

Samenspeeltuin

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen plezier kunnen hebben, worden er zogenaamde samenspeeltuinen gebouwd. Dat zijn plekken waar ook kinderen met een handicap makkelijk terecht kunnen. In Nederland zijn nu ongeveer 60 samenspeeltuinen gebouwd. Volgens deskundigen zijn dat er nog veel te weinig.

Testen

In de stad Groningen staat sinds kort een nieuwe samenspeeltuin van OERRR, die binnenkort wordt geopend. Kinderen van de Mythylschool en Het Palet mochten de speeltoestellen alvast even uitproberen. De bedenkers gaan overleggen hoe ze de speeltuin daarna nog kunnen aanpassen.