Bussen rijden niet door grote staking

In heel Nederland rijden vandaag maar weinig bussen. Er is namelijk een grote staking in het streekvervoer, dat zijn bussen die tussen dorpen en steden rijden. Ook sommige treinen vallen uit.

Plassen

Chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze niet goed behandeld worden. Ze verdienen te weinig en krijgen te weinig pauze, bijvoorbeeld om te plassen. De chauffeurs willen blijven staken totdat hun werk wordt aangepast.

Je hebt niet eens tijd om je brood te eten

Een stakende buschauffeur

Eerder staakten de chauffeurs ook al. Toen gingen ze in gesprek met de bazen van het streekvervoer, maar dat heeft volgens de chauffeurs nog niet geholpen. In een aantal grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag rijden de bussen en trams wel.

Scholieren

Sommige bussen worden ook gebruikt voor scholieren op de middelbare school. Maar wie denkt dat de staking een reden is om niet naar school te gaan, heeft het mis. Volgens de vereniging van middelbare scholen is de staking geen geldige reden om lessen te missen.

In het filmpje hieronder zie je meer over de eerdere staking in april:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook