Belgische kinderen supertrots op Lukaku

Belgische kinderen supertrots op Lukaku

Hij is de doelpuntenmachine van België: Romelu Lukaku. Op het WK heeft hij al 4 keer gescoord in 2 wedstrijden. Heel België is daarom trots op hun spits. En op zijn oude basisschool in het kleine plaatsje Wintam zijn ze natuurlijk extra trots. Je ziet het in het filmpje hierboven.

Armoede

Lukaku groeide op in een arm gezin. Hij moest soms op de grond slapen en er was niet altijd geld voor eten. Daarom ging hij als kind vaak met een lege maag naar de voetbaltraining.

De directeur van zijn oude basisschool herinnert zich Lukaku nog goed. Hij vindt het fantastisch dat zijn leerling het zo ver heeft geschopt.

Hij heeft altijd zijn best gedaan op school. En hij is sterk geworden door zijn moeilijke leven.
De schooldirecteur

Als jongetje van 6 besloot Lukaku om profvoetballer te worden. Lang gebruikte hij zijn vaders oude voetbalschoenen.

Toen hij net 16 was, speelde hij al zijn eerste wedstrijd voor de Belgische club Anderlecht. Nu zit hij bij het Engelse team Manchester United, dat hem vorig jaar voor bijna 85 miljoen euro kocht.

Bank

Vanavond zit Lukaku bij de wedstrijd van België tegen Engeland waarschijnlijk op de bank. Hij heeft last gehad van zijn enkel en zijn trainer wil hem sparen. België is namelijk al door naar de volgende ronde.

Wie is jouw favoriete voetballer op het WK?

Deze stelling is gesloten