Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reddingswerkers in overstroomde grot: 'We hebben nog hoop'

De grote zoekactie in Thailand naar jongens die vastzitten in een overstroomde grot gaat door. Volgens reddingswerkers is de kans om ze te vinden groter geworden, omdat het water zakt.

Regen

Precies een week geleden raakten een jeugdvoetbalteam en hun coach verdwaald in een grottencomplex. Door regen kwamen de gangen onder water te staan. Maar inmiddels is het droger en dat is dus goed nieuws. Toch blijft het onzeker of de jongens levend uit de grot kunnen komen.

Duiken

Inmiddels bestaat het reddingsteam uit zeker duizend mensen. Ook uit andere landen is er hulp gekomen. Duikexperts bijvoorbeeld, die proberen zo diep mogelijk in de grot te komen. Eén van hen komt uit België en vertelt erover via de telefoon.

Het zicht onder water is erg slecht en er is een hele sterke stroming.

Een duiker uit België helpt mee

Ondertussen wachten familieleden en vrienden nog altijd in spanning af. In het hele land wordt voor de jongens gebeden. Tijdens een autorace stopten de deelnemers voor een moment stilte. Ze vormden het getal 13, van het aantal vermisten in de grot.

Deelnemers aan een racewedstrijd in Thailand vormen het getal 13, naar het aantal vermisten
AFP