Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Thaise jongens in grot: 'het gaat goed met ons'

Er is een nieuwe video van de 12 jongens in de grot in Thailand. Op de beelden noemen de voetballers hun naam en laten ze weten dat ze gezond zijn.

De sfeer in de grot lijkt goed. Als een jongen per ongeluk wordt vergeten tijdens het voorstelrondje, moeten ze allemaal lachen.

Wat nu?

Na 11 dagen in de grot zijn de jongens wel verzwakt. Daarom krijgen ze eten en dekens van de duikers en is er een arts om ze medicijnen te geven en om hun schaafwonden te behandelen. Zo kunnen de jongens weer sterker worden.

Familieleden van de jongens bekijken buiten de grot alle beelden
ANP

De duikers die de video hebben gemaakt, deden er drie uur over om bij de jongens te komen. Om uit de grot te raken, moeten de jongens die tocht dus de andere kant op maken.

Een probleem is dat de jongens niet kunnen zwemmen. Duikers willen de jongens daarom zo snel mogelijk duikles geven.

Reddingswerkers blijven hun best doen om de jongens te helpen
EPA

Als de jongens goed genoeg kunnen duiken, willen de reddingswerkers proberen om ze richting de uitgang te krijgen. Dan kunnen de jongens als een soort pakketje van de ene naar de andere duiker worden doorgegeven.

Maanden

Als het toch niet veilig is om met de jongens te duiken, dan moeten ze waarschijnlijk nog een paar maanden in de grot doorbrengen. De komende tijd gaat het namelijk veel regenen in Thailand, waardoor meer delen van de grot onder water komen te staan. Dan is het duiken nog moeilijker.

Bekijk ook