Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Limousine en kinderchampagne op het eindfeest van groep 8

De laatste schoolweek betekent voor veel achtstegroepers een afscheidsfeest. Na een belrondje van het Jeugdjournaal blijkt dat de eindfeesten van groep 8 op sommige plaatsen steeds groter en luxer worden gevierd. Met galajurken, kinderchampagne en een limousine bijvoorbeeld.

Ook groep 8 van de Hanevoet-school in Eindhoven pakt groots uit voor het eindfeest. Zij zamelden zelf geld in om limousines te huren.

Het is het laatste feest met groep 8 en daarna ga je uit elkaar, dus dit is wel speciaal.

Iris zit in groep 8

Chauffeur Natalie verhuurt limousines. Zij merkt dat de auto's populair zijn bij eindfeesten van groep 8. Vorig jaar werd ze maar voor een paar eindfeesten gevraagd, dit jaar heeft ze het er druk mee.

Ook dj Peerke heeft het druk. Hij draait op veel eindfeesten en ziet dat het steeds professioneler wordt aangepakt.

Het wordt steeds groter, het lijkt soms bijna een galafeest van de middelbare school.

DJ Peerke

Met een groot feest afscheid nemen van groep 8 is belangrijk vinden veel kinderen. Want na de zomervakantie zullen ze sommige klasgenoten niet meer zo vaak zien.

Toch hoeft het niet volgens iedereen niet zo professioneel. Op Insta vroegen we wat jullie doen als afscheid. Sommigen houden een barbecue, anderen gaan naar het strand of een uurtje paintballen.