Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grot wordt leeggepompt, maar is het op tijd?

In Thailand zijn reddingswerkers nog steeds druk bezig om de jongens in de grot te bevrijden. Vandaag hebben ze zoveel mogelijk water weggepompt uit de grot. Als het water lager staat, is het voor de jongens makkelijker om eruit te komen.

Regenseizoen

Toch blijft het spannend. Het regenseizoen gaat namelijk bijna beginnen, en dan gaat het water weer stijgen. Iedereen hoopt daarom dat het voorlopig nog even droog blijft op de plek.

Grotduiken

Het is ook mogelijk dat niet al het water de grot uit kan en de jongens toch een stukje moeten duiken. Volgens grotduikster José is dat erg spannend. Het water is donker en je mag niet in paniek raken. Ze vertelt erover in de video hierboven.

Wat is er gebeurd?

Het gebeurde dertien dagen geleden. De jongens gingen met hun coach een grot in. Het water in de grot kwam steeds hoger en daardoor moesten ze steeds dieper de grot in vluchten. Zondag werden de jongens door duikers gevonden. Het gaat goed met ze en ze krijgen nu eten en verzorging. Maar door het hoge water kunnen ze niet zomaar de grot weer uit.

Bekijk ook