Geredde Thaise jongens zijn gezond: 'Ze hebben veel honger'

Het gaat redelijk goed met de eerste acht jongens die uit de grot in Thailand zijn gered. Ze liggen in het ziekenhuis maar ze hebben geen koorts en ze eten goed. Volgens de artsen hebben ze veel honger.

Ziektes

De jongens moeten voor de zekerheid nog een week in het ziekenhuis blijven. Daar kijken artsen of ze geen ziektes hebben opgelopen in de grot.

Uit een eerder onderzoek bleek dat twee jongens iets aan hun longen hebben. Een andere heeft last van zijn enkel. Zij krijgen medicijnen.

Actie

De reddingsactie in Thailand gaat vandaag weer verder. Een team van 19 reddingswerkers gaat opnieuw de grot in om de laatste vier jongens en hun coach uit de grot te halen.

Update: Volgens de laatste berichten uit Thailand zijn alle jongens en de coach gered.

Omdat er slecht weer op komst is, hopen reddingswerkers dat het lukt om vandaag iedereen naar buiten te brengen.

Het kan heel hard gaan regenen en dan komen de mensen in de grot in gevaar.

Marieke de Vries, NOS Jeugdjournaal in Thailand

Ook de dokter wordt vandaag naar buiten gebracht. Die is vanaf het begin van de reddingsactie bij de jongens in de grot.

Lastige route

De jongens moeten een lastige weg afleggen naar buiten. De grot bestaat uit smalle gangen, die voor een deel onder water zijn gelopen. In de video hieronder zie je de route:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De jongens en hun trainer zitten al meer dan twee weken vast in de grot. Na een voetbaltraining gingen ze met z'n allen de grot in. Daar werden ze verrast door de regen. Het water in de grot begon toen snel te stijgen. De jongens konden daardoor niet meer uit de grot komen.

Bekijk ook