Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frankrijk-België: Superdure vrienden in halve finale

Vanavond staat de eerste halve finale van het WK voetbal op het programma. Wie gaat er naar de finale: Frankrijk of België?

Het Franse elftal werd al één keer wereldkampioen. Dat was 20 jaar geleden en ze snakken naar een nieuwe titel. België wil misschien wel nóg liever winnen. Dat land haalde de finale nog nooit.

Duur

Op het veld staan vanavond een hoop dure spelers. Bij elkaar zijn de Fransen en Belgen wel 1,7 miljard euro waard. Een Franse krant heeft uitgerekend dat Het Franse elftal goed is voor 1,04 miljard en de Rode Duivels kosten 695 miljoen euro. De Franse superster Kylian Mbappé zou 400 miljoen euro waard en Belg Kevin De Bruyne kost 200 miljoen.

Vrienden

Veel spelers van Frankrijk en België zijn met elkaar bevriend omdat ze bij dezelfde clubs spelen. De Belg Romelu Lukaku is bijvoorbeeld supergoed bevriend met Paul Pogba van Frankrijk. Ze gaan zelfs samen op vakantie.

Wie wint

Volgens voetbalkenners maken beide landen een goede kans op een plek in de finale. Op eerdere WK's won Frankrijk altijd, maar bij vriendschappelijke vrienden won België juist vaker.

Bekijk ook