Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eerste beelden van Thaise jongens in ziekenhuis

Het gaat goed met de jongens en hun coach die uit de grot gered zijn. Dat zeggen hun dokters in Thailand. Ze zijn wel hongerig en moe en drie van hen hebben last van hun longen. Maar met medicijnen komt dat waarschijnlijk helemaal goed.

Spannend

Achteraf gezien kwam de redding nét op tijd, want een paar uur later ging het nog bijna mis. Reddingswerkers gingen opnieuw de grot in om zuurstofflessen en slangen op te ruimen. Ze waren daar druk mee bezig toen het water in de grot opeens begon te stijgen.

Grot vol met water

Ze klommen snel de grot uit en konden allemaal op tijd wegkomen. Het water was gaan stijgen omdat een waterpomp kapot was gegaan. Die pompen werden gebruikt om zoveel mogelijk water uit de grot te pompen. Inmiddels staat de grot weer helemaal vol met water en kan niemand erin.

Twee weken

De jongens en hun trainer zaten meer dan twee weken vast in de grot. Na een voetbaltraining gingen ze met z'n allen de grot in, maar door flinke regen steeg het water en konden ze niet meer naar buiten.

Bekijk ook