Er komt een kabelbaan naar de beroemde Hollywood-letters

Je kent ze vast wel uit grote Amerikaanse films: de letters Hollywood die groot op een heuvel in Los Angeles staan. Ze zijn heel beroemd, maar er dicht bij in de buurt komen is lastig. Een kabelbaan gaat daar waarschijnlijk verandering in brengen.

Zes minuten

Een Amerikaanse filmstudio wil een kabelbaan maken tussen hun terrein en de 14 meter hoge letters. Bezoekers kunnen dan binnen 6 minuten bij de letters komen en een selfie maken. Nu is het nog een heel gepuzzel om bij de Hollywood-letters te komen.

De Hollywood-letters werden in 1923 neergezet door een man die het land wilde verkopen. Toen stond er nog Hollywoodland. De laatste vier letters werden zestig jaar geleden weggehaald. Vanaf dat moment zijn de letters hét symbool van de filmstad.

Of de kabelbaan er ook echt mag komen is niet zeker. Na de zomer gaat de gemeenteraad in Hollywood het plan bespreken. Dan mogen ook milieuorganisaties en omwonenden zeggen wat ze van een kabelbaan vinden.

De filmstudio hoopt dat de kabelbaan over drie jaar klaar is. Het kost waarschijnlijk 85 miljoen euro om de kabelbaan te bouwen.