Frankrijk wereldkampioen na doelpuntrijke finale

Frankrijk wint WK voetbal na spectaculaire finale

Frankrijk heeft het WK voetbal gewonnen! In de finale wonnen de Fransen met maar liefst 4-2 van Kroatië!

Eigen goal

Kroatië begon sterk aan de wedstrijd, maar na 19 minuten ging het mis. Kroaat Mandzukic kopte een vrije trap van Frankrijk in zijn eigen doel. Tien minuten later maakte Perisic gelijk, maar niet veel later werd het alweer 2-1 voor Frankrijk via een penalty. Griezmann vierde dat doelpunt met een Fortnite-dansje:

NOS Voetbal

@NOSvoetbal

🕺Griezmann!🕺 De Fransman maakt geen fout vanaf elf meter en mag zijn #Fortnite-dansje doen: 2-1. #FRA #FraKro #WorldCup https://t.co/36oCoxgpWx

Afbeelding bij tweet
Afspelen

15 juli 201817:40

In de tweede helft maakte Pogba en Mbappe nog doelpunten voor Frankrijk. Mandzukic kon ook een keer scoren na een blunder van de Franse keeper, maar er zat niet meer in voor de Kroaten.

Favoriet

Frankrijk was al een van de favorieten van het toernooi. Het land heeft een peperduur team met veel grote spelers. Frankrijk stond al drie keer in een WK-finale en werd 20 jaar geleden ook al kampioen.

De fans van Kroatië zijn natuurlijk heel teleurgesteld, maar ook trots. Het land heeft maar 4 miljoen inwoners en stond voor het eerst in de finale.

Frankrijk is de terechte winnaar van het WK voetbal.