'Zelfs bekende dj's maken hun muziek niet altijd zelf'

'Zelfs bekende dj's maken hun muziek niet altijd zelf'

Grote dj's gebruiken soms ghostproducers. Dat zijn geheime dj's die voor een bekende artiest hits maken. Dat kan een stukje van de muziek zijn of een bepaalde beat, maar soms maken ze zelfs het hele nummer.

Niet eerlijk

Danny en Jeroen van het YouTubekanaal NOS Mashup hebben onderzoek gedaan en ze ontdekten dat zelfs dj's op het hoogste niveau soms niet hun eigen muziek hebben gemaakt. Soms zijn dj's daar eerlijk over, maar soms ook niet.

Volgens top-dj Nicky Romero staan er in de top 100 van beste dj's zo'n tien tot vijftien dj's die zelf helemaal niets aan hun muziek doen en hun nummers "gewoon bestellen bij anderen".

De kinderen van de dj-school in Breda vinden dat raar.

Iemand anders heeft het gemaakt en dan ga jij je naam eronder zetten en dan ga jij er bekend mee worden. Dat vind ik niet kunnen eigenlijk.
Milan zit op de dj-school en maakt zelf muziek

Ze praten erover door in de video hierboven.

Waarom doen dj's dat?

Bekende dj's gebruiken ghostproducers omdat ze zelf te weinig tijd hebben om muziek te maken. Of omdat ze eigenlijk niet zo goed muziek kunnen maken.

Onze vrienden van NOS Mashup hebben er met veel verschillende dj's over gepraat. In de video hieronder zie je een paar nummers die gemaakt zijn door ghostproducers en wat bekende dj's daarvan vinden:

Hoe dj's HITS KOPEN | De waarheid over GHOSTPRODUCERS

Wat vind jij ervan dat dj's niet altijd hun eigen muziek maken?

Deze stelling is gesloten