Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Basisscholen kunnen niet genoeg juffen en meesters vinden

Weet jij al wie na de zomervakantie jouw juf of meester wordt? Meestal is dat voor de zomervakantie duidelijk, maar voor sommige kinderen is dat dit jaar anders. Basisscholen hebben het moeilijk met het vinden van juffen en meesters. Onderzoekers zeggen dat er in het komende schooljaar 1300 leraren te weinig zijn.

Ook op basisschool Wereldwijs in Amsterdam hebben ze leraren te weinig. De kinderen vinden dat behoorlijk vervelend. Ze vertellen erover in de video hierboven.

Grotere klassen

Volgens de onderzoekers is het lerarentekort een groot probleem. Als er te weinig leraren zijn, worden de klassen groter. Ook kan het dan gebeuren dat lessen niet doorgaan.

Dit probleem was er vaker. Maar zo erg als het nu is, heb ik in 26 jaar nog nooit meegemaakt.

Een directeur van een basisschool in Haarlem

In heel Nederland is een tekort aan leraren, maar het probleem is in Amsterdam het grootst. Daar zoeken basisscholen nog ongeveer 300 juffen en meesters. Dat betekent dat 8000 leerlingen in Amsterdam nog niet weten wie er na de zomervakantie voor hun klas staat.

1144
Weet jij al wie na de vakantie jouw juf of meester wordt?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken